INŠTRUKTORJI

Inštruktorji so ljudje, ki so začeli po poti Aikido-a hoditi pred Vami in Vam pomagajo napredovati na tej poti.

Začnimo z vadbo

O'Sensei Morihei Ueshiba

Rodil se je 14.12.1883 v kraju Tanabe. V prvi polovici 20. stoletja se je preselil na Hokkaido, kjer se je začela njegova pot učenja borilnih veščin. Tam je spoznal svoja dva velika učitelja, ki sta kasneje imela vpliv na sam razvoj Aikido-a. Leta 1919 je zapustil Hokkaido in kmalu za tem je odprl svoj prvi dojo. Zatem se je preselil v Tokyo, kjer je nadaljeval s poučevanjem Aikido-a. Zaradi 2. svetovne vojne je dojo v Tokyu moral zapreti in preselil se je v Iwamo. Tam je živel 25 let in razvijal tehnike in jih neposredno predajal svojemu najbližjemu učencu Morihiro Saito-u. Umrl je 1969 in zapustil vse svoje znanje svojemu učencu Saitu.

 

Sensei Morihiro Saito

Sensei Morihiro Saito je eden najbolj cenjenih Aikido učiteljev na svetu. Njegova Aikido pot se je začela v Iwami. Z O’sensei-em je bil do njegove smrti (25 let) v tem času

je napredoval na Aikido poti ter ob enem razvijal trenink za UKE. Bil je edini, ki mu je O’Sensei dovolil poučevanje tehnik z orožjem ( Buki Waza).

Sensei Paolo Corallini

Sensei Paolo Corallini je predsednik Iwama Takemusu Aikido-a in glavni predstavnik Iwama Takemusu Aikido-a v Italiji. Že v otroštvu so ga zanimale borilne veščine. Z 18 letom je začel s treningom Ju-Jitsu, kmalu zatem se je začel zanimati za Aikido, ki je bil takrat v Italiji šele v razvoju. Aikido pa mu je popolnoma spremenil življenje.

Leta 1984 se je prvič srečal s Sensei-em Saito-m ter se pričel učiti Aikido-a neposredno od njega. Takrat se je odločil, da bo Saito Sensei njegov edini učitelj in da bo on njegov predani Deshi (učenec ). Tako se je njegovo znanje Aikido-a raslo in raslo iz dneva v dan. Leta 2001 je prejel 7. Dan.

Sensei Paolo Corallini je vodil in še vedno vodi številne seminarje po celem svetu na katerih lahko učenci dopolnjujejo svoje znanje ter napredujejo na poti Aikido-a.

Sensei Peter Babarović

Mag. Peter Babarović je z vadbo Ki Aikida je pričel leta 1994 v Ljubljani pri učitelju in vodji društva Ki Dojo Ljubljana, Stanetu Kirbišu.

Petru je mojstrski naslov podelil Doshu Kenjiro Yoshigasak ustanovitelj zveze Ki No Kenkyukai Association Internationale.

Leta 2002 se je Peter iz Ljubljane preselil v Škofjo Loko in leta 2004 ustanovil društvo Ki Aikido Škofja Loka, ki je v letu 2009 razširilo svojo dejavnost tudi na področje Kranja.

Leta 2013 je prestopil k zvezi Iwama Takemusu Aikido pod vodstom Shihan-a Paula Corallinija, ki mu je Shihan Saito podelil 7. Dan in je tudi predsednik Evropske zveze Takemusu Aikido Association.

Redno se izpopolnjuje tudi na seminarjih Sensei-a Francesca Corallinija, ki ima 6. Dan Iwama Takemusu / 5. Dan Aikikai.

Življensko poslanstvo in način življenja sta naravnana k razvoju osnovnih človeških vrednot: iskrenosti, dobroti in toleranci.